Logo Werkgroep Christen-zijn op je werk

Christen-zijn op je werk

Enquête

Het heeft weinig zin om te preken over vragen waar niemand mee zit, of plannen te bedenken waar niemand op zit te wachten. En zomaar activiteiten organiseren zonder een goed beeld te hebben van de behoefte en potentiële belangstelling, leidt ook nogal eens tot teleurstelling. Daarom is het goed om na te gaan wat er eigenlijk leeft bij christenen in een werksituatie. Dat kan per beroepsgroep en bedrijf overigens nogal uiteenlopen. En is natuurlijk ook aan verandering onderhevig, over enkele jaren zal het beeld ongetwijfeld veranderd zijn.

Om hierbij behulpzaam te zijn hebben we twee verschillende enquêtes ontwikkeld: één om zicht te krijgen op de andere christenen in jouw bedrijf/ organisatie (enquête christen collega’s), en één om als kerk/ gemeente zicht te krijgen op de leefwereld van de christenen in een werksituatie (enquête kerk en christenen op het werk):

Tip: naast het verspreiden van de enquête op papier is het ook mogelijk om de enquête online te laten invullen. Maak van de enquête een Google Docs Formulier en stuur de publieke link naar het formulier naar de gemeenteleden.

Tegenwoordig zijn er veel meer manieren om online zelf eenvoudig een enquête te maken en te versturen. Potentiele deelnemers moeten dan wel internet hebben. Maar hen een uitdraai op papier geven kan natuurlijk ook. Een van de opties is via SurveyWorld (NL-talig). Ervaringen over het toepassen van deze methode van enquêtes afnemen zijn welkom op info@christenzijnopjewerk.nl.

Enkele enquêteresultaten vind je hier en hier. Wij stellen feedback over het toepassen van deze enquêtes maar ook geanonimiseerde enquêteresultaten zeer op prijs. Dat geeft ons een scherper beeld van wat er speelt en waaraan behoefte is. Waar mogelijk zullen we verbeteringen aanbrengen en onze serviceverlening aanpassen. Mail uw opmerkingen naar info@christenzijnopjewerk.nl.