Logo Werkgroep Christen-zijn op je werk

Christen-zijn op je werk

Hulpbronnen

Op de pagina Agenda vind je bijeenkomsten over 'christen-zijn op je werk' die ook toegankelijk zijn voor ‘buitenstaanders’ of introducés.

Op deze website zijn diverse waardevolle hulpbronnen te vinden. Zo vindt u hier Bijbelteksten om te ontdekken wat er in de Bijbel staat over dit thema, voorbeeldpreken om een preek voor te bereiden of te beluisteren, liederen om te zingen en lektuur over christen-zijn op je werk.

Daarnaast is er een aantal materialen beschikbaar die u kunt gebruiken om de themazondag en de verdiepingsactiviteiten te promoten.

De praktijk

'Christen-zijn op je werk' beperkt zich natuurlijk niet tot het bezoeken van een themadienst op zondag of een verdiepingsactiviteit ergens in het land. Deze bijeenkomsten kunnen heel waardevol zijn, maar uiteindelijk gaat het toch om de dagelijkse praktijk. En die is soms weerbarstig…

Daarom besteden we daar op deze website ook veel aandacht aan. Gelukkig hoeven we het wiel niet uit te vinden, er is al heel veel ervaring en informatie beschikbaar waarvan we zó gebruik kunnen maken.

Zo zijn er inmiddels vele honderden netwerken waar christenen elkaar vinden in hun eigen beroepsgroep en/of in hun eigen bedrijf. Ook over getuige zijn valt het nodige te zeggen, bijvoorbeeld dat het misschien nog wel belangrijker is wie je bent dan wat je zegt…

Daarnaast zijn er op tal van plaatsen cursussen die je kunnen helpen om als christen op je werk meer uit de verf te komen.

Op de pagina Agenda vind je bijeenkomsten over 'christen-zijn op je werk' die ook toegankelijk zijn voor ‘buitenstaanders’ of introducés.

En hoe zit het met steun uit je eigen kerk? In veel organisaties is men op de een of andere manier ook bezig met christen-zijn op je werk. We hebben er een aantal gebundeld op de pagina links.